Кои сме ние?


Клуб по конен спорт 'Екуита' е създаден в началото на 2015 година. Членовете на клуба са обединени около идеята, за развитие на конния спорт, професионализъм в тренировъчния процес и хуманно отношение към конете.

Предлагаме езда за деца и възрастни, напълно начинаещи и професионалисти - клубът участва активно в спортния календар на Българската федерация по конен спорт. Ездачите ни имат богат опит от национални и международни състезания.


Конна база Екуита


Конна база “Екуита” е разположена на 14км от София. Базата е построена през 2013г., по всички европейски изисквания за отглеждане на коне и провеждане на тренировки. Базата разполага с външен плац с размери 45/60метра и закрит манеж, за зимните месеци. Можете да се възползвате от въртележка за коне и падок.


Идеален начин за почивка


За почивка след тренировка предлагаме кафе-клуб, с мека мебел, камина и отличен изглед към външния плац и манежа.

'За нас, от клуб по конен спорт 'Екуита', здавето и щастието на нашите партньори-конете, е от първостепенна важност. Поради което, за всеки кон в базата, нашият отбор от професионалисти-треньори и ветеринари изготвя индивидуален хранителен режим и тренировъчен план, отговарящ на нуждите на коня.'