Нашите коне


'Конят без ездач си остава кон, но ездачът без коня си е просто човек.' Ние в конна база Екуита вярваме, че конете са наши партньори в спорта и най-важната част от нашия екип. Запознайте се с тях....

Гранд При


Гранди може би е приключил със скачането на Гран При паркури, но за всички ученици на конната база той е шампион. Подходящ за начинаещи и напреднали, Гранди винаги е готов да помага, както в любителски състезания, така и в първите стъпки на галоп. 

Дата на раждане: 20.07.2001
Ръст: 1.72м.
Майка: Панония
Баща: Гордън
Порода: Тракенер
Пол: Кастрат
Собственик: Цветомира Цветкова

Нерон


Нерон е любимецът на всичките ни ученици. Сигурно, защото е изключително спокоен, обичлив и старателен в уроците. Няма значение дали сега започвате да яздите на корда или се учите да скачате, в лицето на Нерон имате повече от партньор в приключението - имате приятел.

Дата на раждане: 2006г.
Ръст: 1.55м.
Майка: Награда от Наркотик
Баща: Наджак
Порода: Български спортен кон
Пол: Кастрат
Собственик: Цветомира Цветкова

Мобил


Когато говорим за кон с характер, говорим за Мобил. Не можем да изброим всички чисти паркури и почетни обиколки, на които е галопирал в живота си. Макар и вече на възраст Мобчо продължава да работи с желание и е предпочитания учител за всички деца в клуба.

Дата на раждане: 01.01.2020г.
Ръст: 1.62м.
Порода: Български спортен кон
Пол: Кастрат
Собственик: Рая Владовска

Екуита


Когато Екуита пристигна в конюшнята на година и половина никой не вярваше, че ще се превърне в тази красива, талантлива и смела кобила, която виждаме днес. Вярваме, че предстои да видим още много победи и чисти паркури от нея и собственика и Христо.

Дата на раждане: 19.06.2014
Ръст: 1.72м.
Майка:
Дестини
Баща: Какау
Порода: Български спортен кон
Пол: Кобила
Собственик: Христо Цветков

Апогей


Ветеранът на Гранд При паркурите в нашата конюшня. Дългогодишен състезател в дисцплината прескачане на препятсвия, неизменен победител в състезанията и сърцата ни. 

Дата на раждане: 15.03.2003
Ръст: 1.68м.
Майка: Готика
Баща: Айстанцер
Порода: Източнобългарски кон
Пол: Кастрат
Собственик: София Стойчева

Ласар


Ласар е внимателен и в същото време със силен характер кон. Всеотдаен и любвеобвилен гигант. Успява да респектира всички коне и кучета в конюшнята, истински водач на стадото. 

Дата на раждане: 19.06.2014
Ръст: 1.75м.
Майка: Спиди от Сакре Фю
Баща: Ламар
Порода: Български спортен кон
Пол: Кастрат
Собственик: Теодора Младенова

Коко Дрийм


Коко е принцесата върху граховото зърно. Изтънчена и капризна, с бляскава осанка и изключителни скокови качества, тя радва дните ни. Върховете тепърва предстоят. 

Дата на раждане: 19.06.2014
Ръст: 1.62м.
Майка: Тулипа Първа
Баща: Клинтън Първи
Порода: Холщайнер
Пол: Кобила
Собственик: Милена Стойчева

Адвентис


Нашият нешлифован диамант няма търпение да докаже на какво е способен. Конят притежава много благ характер и чудесни скокови качества. 

Дата на раждане: 16.03.2013
Ръст: 1.65м.
Майка: Дива
Баща: Амос В
Порода: Български спортен кон
Пол: Кастрат
Собственик: Камен Стойчев

Карибиан


Карибиан или нашия смел Пират , огнена на цвят и с огън в кръвта.  Тя е готова  да превземе всяко предизвикателство на абордаж, а е завладяла и любовта на Хриси. 

Дата на раждане: 22.04.2012
Ръст: 1.64м.
Майка: Ай Ми Уел
Баща: Кон Куидам
Порода: Български спортен кон
Пол: Кобила
Собственик: Христина Манолова

Лавраз


Ларката е нашето голямо бебе, въпреки 9те му години. Реакциите му са винаги забавни, игриви и бебешки. Обожава да скача, обожава да бъде обгрижван и обича хората. Височините за него рядко са проблем. Той е силен, смел и самоуверен и се плаши само когато поиска. Или както казва за него, собственичката му Ива: „Лавраз е прекрасен кон и благодаря на Ивелин, че ни запозна!“  

Дата на раждане: 04.03.2012
Ръст: 1.68м.
Майка: Везувия
Баща: Ламар
Порода: Източнобългарски кон
Пол: Кастрат
Собственик: Ива Пиринчева

Пламена


Не бихме могли да опишем Пламенка по-добре от дванадесетгодишната и собственичка Рони:

„Плами е много мила и гальовна. Много обича да я милваш. Както всеки друг и тя има своите недостатъци. С нея доста трудно успяваме да ходим до определени места в манежа. Като изключим това, си пррекарваме страхотно докато съм на нея. Много обичам да скачаме заедно. Изкючително приятно е, особенно когато и на нея й се скача. Но не само, защото притежава тези черти, аз я обичам поради още много причини!“

Дата на раждане: 04.03.2011
Ръст: 1.50м.
Порода: Пони
Пол: Кобила
Собственик: Вероника Атанасова

Мона Лиза


Мона е чудесна кобила, с голям опит в прескачането на препятствия. Тя е силна, смела и талантлива и макар че понякога е своенравна, смелата и ездачка София винаги намира път към сърцето и.... и към следващата победа.  

Дата на раждане: 01.07.2008
Ръст: 1.64м.
Майка: Мизия
Баща: Лимнус
Порода: Източнобългарски кон
Пол: Кобила 
Собственик: Ивелин Вълев

Картего


Картего е младата надежда на клуба. В родословното му дърво има толкова много шампиони, че сме уверени, че и той ще последва примера им. В момента Картего е любопитен, самоуверен и показва изключителни скокови качества. Сигурни сме, че победите предстоят! 

Дата на раждане: 01.01.2016
Ръст: 1.65м.
Майка: Бартела от Балу Дю Руе
Баща: Камарго
Порода: Български спортен кон
Пол: Кастрат
Собственик: Васил Василев

Вапиано С/ Шадоу


Шадоу е добродушен гигант, с характер на плюшено мече. Винаги любопитен към света-огромно препятствие или Х-паркур, той обича безкрайно ездачката си е готов да се притече на помощ във всяка ситуация. 

Дата на раждане: 03.04.2011
Ръст: 1.78м.
Майка: Шантел
Баща: Ван Хелзинг
Порода: Хановер
Пол: Кастрат
Собственик: Катарина Кройцер

Компетенс С


Дядото на Компетенс- Корнет Оболенски е истинска легенда в световния конен спорт. Също като него тя грациозна, смела, пъргава, с изключителни скокови качества и балансирана психика. Какво да добавим? Само, че с Ева са страхотен екип и се допълват взаимно!

Дата на раждане: 29.04.2010
Ръст: 1.67м.
Майка: Контеса от Калидо
Баща: Корленски Г от Корнет Оболенски
Порода: Хановер
Пол: Кобила
Собственик: Ева Кройцер

Ламбада


Ламбада е красива и силна кобила, която се справя изключително добре в дисциплината прескачане на препятствия. Има техничен и мощен скок и състезателен хъс. Винаги коректна и енергична тя впечатлява публиката със своята бързина. Нейната ездачка Валя има силна връзка с нея и винаги може да познаеш, че тя е пристигнала на базата по веселото цвилене на Ламбада.

Дата на раждане: 10.05.2011
Майка: Океане Де Боскю
Баща: Ланселот
Порода: Български спортен кон
Пол: Кобила
Собственик: Валя Пашунова

Боен кон


Като истинско бебе Боен Кон е изключително гальовен, мил и любопитен. Много бързо влиза в ритъм въпреки, че не му се работи особено. Неговата ездачка Елица Иванова полага старателни грижи, за да се превърне той в здрав, силен и още по- красив кон- спортист. 

Дата на раждане: 15.05.2016
Ръст: 1,62 м.
Майка: Ащен
Баща: Недко Гайдаров
Порода: Български спортен кон
Пол: Кастрат
Собственик: Елица Иванова

Колт


Колт като истински пистолет за части от секундата зарежда и стреля. И въпреки, че като истински чистокръвен може да полети с вятъра, той е би могъл да бъде и изключително подчинен. Изявявал се е във всички дисциплини със своята ездачка Деси и винаги се е представял блестящо въпреки, че понякога се превръща в предизвикателство. И така, бягане, крос, обездка и скачане за него не са непонятни. 

Дата на раждане: 20.04.2009 
Ръст: 1.64м.
Майка: Отления
Баща: Кубан
Порода: Чистокръвна английска
Пол: Кастрат
Собственик: Десислава Спасова

Крас


Млад и красив в разцвета а силите си, той е прекрасен партньор дори и за по- начинаещи ездачи. Винаги верен и откликващ той е способен да измъкне своя ездач от всяка ситуация. Обича да се закача и постоянно да бърка в джобовете на собственика си Стефан. 

Дата на раждане: 23.03.2014 
Ръст: 1.76м.
Майка: Аврора
Баща: Крас
Порода: Български спортен кон
Пол: Кастрат
Собственик: Стефан Виячев

Каролус


Голям и силен, с благ характер, но въпреки всичко със свое мнение що се отнася до работа. Прекрасни движения като на истински обездкаджия, но и експлозивни като на бегач когато реши, че не е в настроение. И въпреки всичко с неговата ездачка Петя Дикова са изградили прекрасен синхрон. 

Дата на раждане: 01.05.2007 
Ръст: 1.73м.
Майка: Алдато
Баща: Олимпик Конкорд
Порода: KWPN
Пол: Кастрат
Собственик: Петя Дикова